Mission Statement Spirit First

 

“Spirit First” is het centrum voor bewustwording, ontwikkeling en gezondheid vanuit een evolutionair, spiritueel en kosmocentrisch perspectief. Hier vind je de leerplek die traditionele spiritualiteit op eigentijdse wijze combineert met evolutionaire inzichten en persoonlijke verantwoordelijkheid. Met als kernwaarden integriteit, autonomie, samen werken en samen leven creëren we een nieuwe waarde-gedreven en toekomstbestendige cultuur met mensen die verantwoordelijkheid nemen en bezield leiderschap tonen. Daarmee dragen we bij aan de duurzame ontwikkeling van een steeds betere wereld.

 

 

Het bestuur van Spirit First bestaat uit 6 leden, n.l. Joop de Vette, Frans van Raamsdonk, Patricia Bender, AnneMarei Wilthing, Ferd van den Breemer. 

Joop de Vette
Voorzitter Spirit First

Joop de Vette is integraal huisarts en pionier op het gebied van evolutionaire gezondheidszorg en spiritualiteit.

Als student Evolutionaire Verlichting ervaar ik dit leven van voortdurende ontwikkeling als een verantwoordelijkheid en een voorrecht. Zo wil ik bijdragen aan een nieuwe cultuur, waarin moraliteit, integriteit en spiritualiteit kernwaarden zijn. Daarvoor wil ik voortdurend beschikbaar zijn.

 

Meer informatie over Joop de Vette

 

Frans van Raamsdonk

 

Penningmeester Spirit First

Na 44 jaar bikkelen in de verzekeringsbranche en vervolgens in de bankwereld is nu de heldere intentie duidelijk: in actie genieten van vrijheid en in actie dienstbaar zijn onder andere als penningmeester bij Spirit First.

Met het kiezen voor Spirit First naast andere bestuurstaken op het gebied van sport, antroposofie en goede doelen en me het ermee verbonden voelen kwam ook het mediteren voorbij wat mij brengt in een staat van stilte en ontspanning.

Een van de evolutionaire aspecten die mij het meest aanspreekt en ik tot mijn motto en handvat in actie gemaakt hebt: ALLES AANKIJKEN EN NIETS VERMIJDEN.

 

Patricia Bender
 
Bestuurslid Spirit First
Annemarie Wiltingh
 
Bestuurslid Spirit First
Mindfulness trainer

 

Mijn passie (visie)

Het managen van een verandering, project of team is een samenhangend geheel van plannen maken, motiveren, richting/sturing geven, luisteren en "er zijn" voor medewerkers, mensen laten (op)bloeien en het verbinden van verschillende belangen.

Mijn dromen (ambities)

Organisaties stimuleren, faciliteren en ondersteunen tot ontwikkeling/ verandering in beleid, processen en stijl van leidinggeven. Vanuit vertrouwen en respect werken aan een gemeenschappelijk doel teneinde een betere woon -en leefomgeving van de cliënt(en) te realiseren. Door de focus op de mensen in de organisatie te leggen, zal dit de organisatie "bezielen" waardoor de organisatie blijvend ontwikkelt en versterkt. Organisaties helpen met veranderingen in het kader van systemisch en relationeel werken, zodat mensen in zorgsituaties vraaggericht, duurzaam en preventief geholpen zijn aan de hand van de evidence-based methode Familiezorg.

 

Meer informatie over Patricia Bender

 

AnneMarie Wiltingh is een gepassioneerd mindfulnesstrainer met een achtergrond in het onderwijs. Zij deed opleidingen in NLP, sjamanisme, mindfulness, Spiral Dynamics en Evolutionaire Verlichting. Evolutionaire Verlichting is nu haar belangrijkste inspiratiebron is.

 

Zij is mede eigenaar van Meeander, Centrum voor Gezondheid en Bewustzijnsontwikkeling, en het is haar kwaliteit en wens om mensen zich welkom en thuis te laten voelen.

 

Zij verzorgt mindfulnesstrainingen voor professionals in de gezondheidszorg, cliëntgroepen en kinderen. Daarnaast begeleidt zij mensen op hun ontwikkelingspad.

 

Meer informatie over AnneMarie Wiltingh 

Ferd van den Breemer
 

Bestuurslid Spirit First

Coördinator Integraal Herstel en behandelaar

Ferd van den breemer[1948]studeerde Werktuigbouw en Bedrijfskunde. Vervulde verscheidene internationale management functies op het terrein van algemeen management/sales en marketing. Kwam door het vele reizen in contact met veel soorten verslavingen. Verdiepte zich in diverse behandelmethodieken en is uitgekomen op integrale behandeling als voor hem de meest effectieve manier. Begeleidt reeds jaren verslaafden en biedt hen een nieuw perspectief,waarbij respect,verantwoordelijkheid,moraliteit en integriteit de basis zijn voor een verslavingsvrij leven.