© 2015 door Spirit First  gemaakt met  Wix.com 

 

Voor een afspraak bel

024-6425983​

Mission Statement Spirit First

 

“Spirit First” is het centrum voor bewustwording, ontwikkeling en gezondheid vanuit een evolutionair, spiritueel en kosmocentrisch perspectief. Hier vind je de leerplek die traditionele spiritualiteit op eigentijdse wijze combineert met evolutionaire inzichten en persoonlijke verantwoordelijkheid. Met als kernwaarden integriteit, autonomie, samen werken en samen leven creëren we een nieuwe waarde-gedreven en toekomstbestendige cultuur met mensen die verantwoordelijkheid nemen en bezield leiderschap tonen. Daarmee dragen we bij aan de duurzame ontwikkeling van een steeds betere wereld.

 

 

Het bestuur van Spirit First bestaat uit 6 leden, n.l. Joop de Vette, Frans van Raamsdonk, Patricia Bender, AnneMarei Wilthing, Ferd van den Breemer en Marian van Raamsdonk. 

Daarnaast is Joop Obelink actief binnen het bestuur en Ingeborgh Weeren is contactpersoon van het moestuinproject. 

Joop de Vette
Voorzitter Spirit First

Joop de Vette is integraal huisarts en pionier op het gebied van evolutionaire gezondheidszorg en spiritualiteit.

Als student Evolutionaire Verlichting ervaar ik dit leven van voortdurende ontwikkeling als een verantwoordelijkheid en een voorrecht. Zo wil ik bijdragen aan een nieuwe cultuur, waarin moraliteit, integriteit en spiritualiteit kernwaarden zijn. Daarvoor wil ik voortdurend beschikbaar zijn.

 

Meer informatie over Joop de Vette

 

Patricia Bender
 
Bestuurslid Spirit First

 

Mijn passie (visie)

Het managen van een verandering, project of team is een samenhangend geheel van plannen maken, motiveren, richting/sturing geven, luisteren en "er zijn" voor medewerkers, mensen laten (op)bloeien en het verbinden van verschillende belangen.

Mijn dromen (ambities)

Organisaties stimuleren, faciliteren en ondersteunen tot ontwikkeling/ verandering in beleid, processen en stijl van leidinggeven. Vanuit vertrouwen en respect werken aan een gemeenschappelijk doel teneinde een betere woon -en leefomgeving van de cliënt(en) te realiseren. Door de focus op de mensen in de organisatie te leggen, zal dit de organisatie "bezielen" waardoor de organisatie blijvend ontwikkelt en versterkt. Organisaties helpen met veranderingen in het kader van systemisch en relationeel werken, zodat mensen in zorgsituaties vraaggericht, duurzaam en preventief geholpen zijn aan de hand van de evidence-based methode Familiezorg.

 

Meer informatie over Patricia Bender

 

Ferd van den Breemer
 

Bestuurslid Spirit First

Coördinator Integraal Herstel en behandelaar
Frans van Raamsdonk

 

Penningmeester Spirit First

Na 44 jaar bikkelen in de verzekeringsbranche en vervolgens in de bankwereld is nu de heldere intentie duidelijk: in actie genieten van vrijheid en in actie dienstbaar zijn onder andere als penningmeester bij Spirit First.

Met het kiezen voor Spirit First naast andere bestuurstaken op het gebied van sport, antroposofie en goede doelen en me het ermee verbonden voelen kwam ook het mediteren voorbij wat mij brengt in een staat van stilte en ontspanning.

Een van de evolutionaire aspecten die mij het meest aanspreekt en ik tot mijn motto en handvat in actie gemaakt hebt: ALLES AANKIJKEN EN NIETS VERMIJDEN.

 

Annemarie Wiltingh
 
Bestuurslid Spirit First
Mindfulness trainer

AnneMarie Wiltingh is een gepassioneerd mindfulnesstrainer met een achtergrond in het onderwijs. Zij deed opleidingen in NLP, sjamanisme, mindfulness, Spiral Dynamics en Evolutionaire Verlichting. Evolutionaire Verlichting is nu haar belangrijkste inspiratiebron is.

 

Zij is mede eigenaar van Meeander, Centrum voor Gezondheid en Bewustzijnsontwikkeling, en het is haar kwaliteit en wens om mensen zich welkom en thuis te laten voelen.

 

Zij verzorgt mindfulnesstrainingen voor professionals in de gezondheidszorg, cliëntgroepen en kinderen. Daarnaast begeleidt zij mensen op hun ontwikkelingspad.

 

Meer informatie over AnneMarie Wiltingh 

Marian van Raamsdonk
 
Bestuurslid Spirit First

Webmaster

Ferd van den breemer[1948]studeerde Werktuigbouw en Bedrijfskunde. Vervulde verscheidene internationale management functies op het terrein van algemeen management/sales en marketing. Kwam door het vele reizen in contact met veel soorten verslavingen. Verdiepte zich in diverse behandelmethodieken en is uitgekomen op integrale behandeling als voor hem de meest effectieve manier. Begeleidt reeds jaren verslaafden en biedt hen een nieuw perspectief,waarbij respect,verantwoordelijkheid,moraliteit en integriteit de basis zijn voor een verslavingsvrij leven.

Spirit First betekent Spirit het leidend principe laten zijn in ons Leven. Door de training Evolutionaire Verlichting gingen vragen als: “Wie ben ik” en “Waartoe ben ik hier” voor mij  leven.

Wat ik meer en meer ga ervaren is, dat wij niet alleen het product zijn van een ontvouwend proces dat ooit begon en richting heeft, maar dat we ons gaan realiseren dat wij nu degene zijn die richting geven aan dit proces. "Wat houdt dat in". "Wat betekent dat?" " Hoe geven deze glimpen van realisatie, betekenis aan jouw, aan mijn, aan ons leven?" "Wat vraagt dat van ons in iedere minuut?"

Ik ben geïnspireerd, gemotiveerd en dankbaar binnen Spirit First op allerlei manieren bij te dragen, antwoorden te vinden op die vragen en samen een cultuur te vormen die bij wil dragen aan de ontwikkeling van een betere wereld.

Als bestuurslid van “Spirit First” en trainer wil ik samen met mensen, deze vragen op zoveel mogelijk manieren onderzoeken en zo bijdragen aan het ontstaan van nieuw bewustzijn, het mede ontwikkelen van een nieuwe cultuur met hoge morele waarden door samenkomen voorbij ego.

Mijn specifieke bijdrage hierin is komt tot uitdrukking op de woensdagochtend, in de vrouwengroepen, mede organiseren van de cursus Bewust Mantelzorg en de ontmoetingsavonden op de donderdagavond. 

Joop Obelink