De hemel op aarde!

Tijdens de ontmoetingsavonden van Spirit First kijken we steeds naar persoonlijke ontwikkeling en de culturele groei die daardoor plaatsvindt. Dit is een enorm vervullende manier van zelfontwikkeling die het persoonlijke welzijn overstijgt in de realisatie dat ontwikkelen en groeien een gezamenlijke uitnodiging en verantwoordelijkheid is. Het is behulpzaam hierbij om de culturele gewoonte van reactiviteit en mismatchen te overstijgen en ruimte te maken voor “waarderend onderzoek”. Uitgangspunt hierbij is het rijkdomsbewustzijn dat we al enorm veel hulpbronnen en kwaliteiten beschikbaar hebben en reisgenoten met vergelijkbare intenties. Dit bewustzijn geeft ook de kracht en de bereidheid om oude wonden te erkennen en te openen met de intentie om ze te helen, liefdevol en zo mogelijk vergevingsgezind naar anderen, ouders en onszelf. De tolerantie voor het gebruiken van emotionele verwondingen om medelijden te krijgen of haat te zaaien verdwijnt volledig. Met deze realisatie vragen we onszelf af: “Wat werkt al?” en omdat we ons hierdoor welkom en gewaardeerd voelen verschijnt een rijkdom aan antwoorden, inzichten waarvan een deel nog onbewust zal zijn. Verbondenheid met reisgenoten is hierbij onmisbaar omdat deze manier van leven ingaat tegen krachtige culturele gewoontes. En dan ontstaat de ruimte voor de vraag: “Wat kan zelfs nog beter?” en “Hoe ziet de wereld en mijn leven er idealiter uit?” waardoor je een enorme rijkdom van nieuwe ideeën kunt ontwikkelen. Dat op zijn beurt geeft de ruimte voor de uiteindelijke vraag: “Hoe kan ik dit bewerkstelligen?”. Dit wordt dan een krachtige verbinding en de gezamenlijke motivatie.

Vragen voor “waarderend onderzoek”

Hoe ziet de wereld eruit wanneer deze zou voldoen aan al mijn waarden en ideeën en hoe zou dat voor mij zijn? Wat is mijn hoogste visie? Hoe kun je je gevoel voor richting en vertrouwen versterken?

Wat is er al goed aan mijn leven dat ik wil vieren en voeden?

Wat kan beter?

Hoe ziet een ideaal leven er voor mij uit?

Welke veranderingen en innovaties zijn al gaande?

Wat is er nog nodig?

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square