Gandhi zei: “ Be the change you want to see in the world”

Gandhi zei: “ Be the change you want to see in the world”

In de blog van de afgelopen maand en tijdens de bijeenkomsten hebben we gekeken naar het verschil tussen armoedebewustzijn en rijkdomsbewustzijn en naar hoe de wereld eruit zal zien wanneer we in staat zijn steeds het beste van onszelf te laten zien en dat rijkdomsbewustzijn willen leven.

Evolutionair zijn

We leven in een tijd van enorme verandering en terwijl we die verandering meestal al wel buiten onszelf zien, zijn we vaak niet zo bewust van die verandering voor onze persoonlijkheid en ons functioneren. Hoe meer ik me persoonlijk verantwoordelijk ga voelen voor onze toekomst, en dit is o.a. wat wij een evolutionair perspectief noemen, hoe meer ik bereid zal zijn verantwoordelijkheid te gaan nemen voor mijn geschiedenis en voor al mijn acties. De eeuwige behoefte van mijn psychologische zelf om eerst nog te moeten verwerken of erkend te worden in mijn pijn, verdwijnt naar de achtergrond en mijn ego-behoeftes zitten niet langer achter het stuur. Ik word een echte evolutionair! Dit is een enorme en moeilijke sprong voorwaarts en het is de voortdurende intentie van Spirit First katalysator te zijn voor deze ontwikkeling door een voorbeeldfunctie te zijn, een plaats voor ontmoeting te creëren en steeds aanspreekpunt te zijn ook wanneer dit nog niet lukt.

Wat vraagt het om zo'n evolutionair te zijn?

De stap van armoedebewustzijn naar rijkdomsbewustzijn.

We zijn ons er van bewust dat we op de schouders staan van onze voorouders en de gehele geschiedenis. Wij zijn de voertuigen die geschiedenis met toekomst verbinden en het verleden niet langer zien als iets om verwerken, maar als een immense bron van rijkdom om van te leren en op een constructieve manier mee te nemen.

De diepe realisatie van eenheid

Evolutie is het proces waarbij alles uit niets is ontstaan. Deze stilte waaruit alles is ontstaan is onze diepste bron en Boeddha heeft ons naar deze diepte gewezen. Vanuit een religieus perspectief kun je dit God zelf noemen. Het is het diepste deel van ons, onwankelbaar en van nature vervuld. Leven vanuit deze bron wordt verwoord door : er is geen weg naar geluk; geluk is de weg!

Het leven van het verlangen van je ziel

Ieder van ons is een unieke uitdrukking van Spirit, van bewustzijn, van God. Die unieke uitdrukking kun je de ziel noemen en een evolutionair heeft een diep verlangen zijn " Soulpurpose" te vinden en te leven. In onze eigen religieuze traditie heeft Jezus ons hier uitgenodigd om Gods bewustzijn te leven. Dit is samen met de hierboven beschreven realisatie van eenheid als de diepste grond , de onbeschrijfelijk belangrijke evolutionaire sprong die we samen willen maken.

Evolutionair zijn vraagt een consequente openheid voor de diepe waarheid van je ziel. Openheid naar jezelf en eerlijke verbinding met medereizigers zijn onmisbaar en het universum wordt je voortdurende bondgenoot. Dit pad van de evolutionair kun je integraal zielswerk noemen en leidt tot een diepe levensvervulling.

Tijdens de bijeenkomsten in mei en juni zal het bovenstaande steeds onze leidraad zijn en iedereen is welkom. Deze evolutionaire sprong willen we samen maken. Het boek hierover is nog niet geschreven en de rituelen zijn nog niet klaar. Dat is aan ons. Ik hoop dat je de uitnodiging aan wilt nemen. De wereld wordt er zeker mooier van. Samen willen we ware evolutionairen zijn. In dit proces zul je nooit je finale bestemming bereiken. Je bent altijd in ontwikkeling, altijd lerend, altijd ontwikkelend, altijd beginner, altijd vrij. Samen leren we de belichaming van evolutie zelf te zijn, altijd bezig creatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen van impuls van evolutie in geïnspireerde en liefdevolle relaties met reisgenoten.

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square